Hot-dogi z surówką Colesław

Hot-dogi z surówką Colesław

Hot-dogi z surówką Colesław

Domowy fast food w najlepszym wydaniu. Tymi hot-dogami zajada się cała moja rodzina. Mięciutka bułeczka, dobrej jakości parówka i surówka z białej kapusty ( Coleslaw) oraz ulubione wiosenne warzywa całość z dodatkiem ulubionych sosów.

4 porcje
4 bułki do hot-dogów
4 cienkie parówki
Surówka
pół główki białej kapusty (w sezonie młoda najlepsza)
Pół średniej marchewki
1 solidna łyżka posiekanego pora
1-2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki lub koperku
Opcjonalnie kawałek jabłka(ćwiartka)
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sok z połowy cytryny
cukier do smaku
sól
Opcjonalnie można dodać pół łyżeczki musztardy lub chrzanu
Dodatki
po kilka plasterków ogórka zielonego lub konserwowego, rzodkiewki, pomidora, czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie piórka
Keczup

Surówka Coleslaw
Kapustę drobno poszatkować.
Marchewkę i opcjonalnie jabłko zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Wszystko przekładamy do miski wraz z porem i zieleniną, majonezem jogurtem, opcjonalnie musztardą i przyprawami. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Parówki podgrzać.
Bułki do hot doga można podgrzać w piekarniku lub na średnio rozgrzanej patelni ( włożyć bułki na patelnię i podgrzewać z każdej strony)
Bułki przekroić wzdłuż nie rozcinając ich do końca.
W każdej kanapce ułożyć kolejno 👇
Odrobinę surówki, parówkę, polać keczupem znów trochę surówki po parę cienko pokrojonych na plasterki warzyw..
Dla miłośników dipów można jeszcze raz polać keczupem lub ulubionym dipem.
Smacznego)

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.