Hot-dogi z surówką Colesław
Domowy fast food w najlepszym wydaniu. Tymi hot-dogami zajada się cała moja rodzina. Mięciutka bułeczka, dobrej jakości parówka i surówka z białej kapusty ( Coleslaw) oraz ulubione wiosenne warzywa całość z dodatkiem ulubionych sosów.
4 porcje
4 bułki do hot-dogów
4 cienkie parówki
Surówka
pół główki białej kapusty (w sezonie młoda najlepsza)
Pół średniej marchewki
1 solidna łyżka posiekanego pora
1-2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki lub koperku
Opcjonalnie kawałek jabłka(ćwiartka)
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sok z połowy cytryny
cukier do smaku
sól
Opcjonalnie można dodać pół łyżeczki musztardy lub chrzanu
Dodatki
po kilka plasterków ogórka zielonego lub konserwowego, rzodkiewki, pomidora, czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie piórka
Keczup
Surówka Coleslaw
Kapustę drobno poszatkować.
Marchewkę i opcjonalnie jabłko zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Wszystko przekładamy do miski wraz z porem i zieleniną, majonezem jogurtem, opcjonalnie musztardą i przyprawami. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
Parówki podgrzać.
Bułki do hot doga można podgrzać w piekarniku lub na średnio rozgrzanej patelni ( włożyć bułki na patelnię i podgrzewać z każdej strony)
Bułki przekroić wzdłuż nie rozcinając ich do końca.
W każdej kanapce ułożyć kolejno 👇
Odrobinę surówki, parówkę, polać keczupem znów trochę surówki po parę cienko pokrojonych na plasterki warzyw..
Dla miłośników dipów można jeszcze raz polać keczupem lub ulubionym dipem.
Smacznego)