Tortilla z jajecznicą
Pyszna przekąska na różne uroczystości, niespodziewanych gości. Przekąska, która znika za stołu w mgnieniu oka a przygotowanie jej jest banalnie proste.
14 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 2 placki Tortilli
• 4 jajka całe
• ½ papryki czerwonej
• 2 ogórki konserwowe
• 5 dag szynki drobiowej
• ½ pęczka koperku
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Do naczynia wbijam jajka, roztrzepuję. Dodaję umytą, obraną z nasion, bardzo drobno pokrojoną paprykę, pokrojone również drobno ogórki konserwowe, posiekany koperek oraz pokrojoną w drobną kostkę szynkę. Doprawiam pieprzem i sola.
2. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
3. Dno formy wykładam papierem do pieczenia i wylewam połowę masy jajecznej.
4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut 180°C.
5. Tą samą czynność powtarzam z drugą połową masy jajecznej.
6. Rozkładam placki Tortilli i układam upieczoną jajecznicę.
7. Tortillę zwijam bardzo ciasno w roladę i chłodzę w lodówce dwie godziny.
8. Przed podaniem kroję w plastry.
9. Gotowe.
10. Smacznego.
Zobacz inne przepisy z tortillą:
Tortilla Kebab Z Kurczakiem I Czerwoną Kapustą
Tortilla Z Warzywami I Fetą
Zapiekana Tortilla Z Kurczakiem
Tortilla Z Paluszkami Rybnymi
Tortilla Ala Pizzerki