Czosnkowa karkówka gotowana w rękawie – domowa wędlina
Czosnkowa karkówka gotowana w rękawie to przepis na pyszną i aromatyczną domową wędlinę, której nie może się równać ta ze sklepu. Mięso jest miękkie, kruche i soczyste, z wyraźną nutą ziół i czosnku. Świetnie sprawdzi się na kanapki, tosty czy deskę wędlin. Przygotowanie takiej karkówki zajmuje niewiele czasu i nie wymaga dużo pracy, trzeba się jedynie uzbroić w cierpliwość, gdyż musi się marynować przynajmniej 48 godzin, a jeszcze lepiej około 3 dni.
Zobacz inne przepisy na domowe wędliny:
Schab gotowany w mleku – smaczne mięso do obiadu lub na kanapki
Szynka pieczona – pyszne mięso na obiad lub do kanapek
Wędlina drobiowa z suszonymi pomidorami
Rolada ze schabu z wędzonymi śliwkami – na obiad i jako wędlina