„Mandaryńska” surówka z czerwonej kapusty z dynią
Jej smak jest nietypowy, nieco azjatycki.
Surówki to u moich chłopaków ciężki temat. Nie zawsze dobrze wchodzą, zdecydowanie są zwolennikami gotowanych, smażonych lub pieczonych warzyw 😉 Tak więc żeby zechcieli uraczyć się surówką do obiadu muszę się nieźle nagimnastykować . Surówka „Mandaryńska” z czerwonej kapusty i dyni jest jedną z niewielu które dość chętnie zjadają. Jej smak jest nietypowy, nieco azjatycki. Świetnie w tej wersji pasuje do pieczonej kaczki czy kurczaka. A jeśli podasz ją z plackami mandaryńskimi to już pełen odlot 😉 Lekko korzenna, delikatnie kwaskowata. Pyszna i bardzo prosta.
Zobacz inne przepisy na surówki:
Zielona Surówka Z Sałatą I Kiełkami
Kolorowa Surówka Obiadowa
Surówka Z Czerwonej Kapusty I Ananasem