Pieczony łosoś z warzywami
Zapiekanki do idealny sposób na szybki obiad. Pyszna i aromatyczna zapiekanka z pieczonym łososiem w warzywach.
Przygotujesz ją bardzo prosto bez zbędnych komplikacji czy ciężko dostępnych składników.
20 minut czas przygotowania
5 porcji
Składniki:
• ½ kg surowego łososia
• 1 brokuł
• Kilka pomidorków koktajlowych
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżka rozmarynu
• ½ łyżeczki soku z cytryny
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Rybę myję, osuszam, usuwam skórę i kroję na mniejsze porcje. Układam w naczyniu żaroodpornym.
2. Oliwę wlewam do naczynia, dodaję rozmaryn, sól, pieprz, sól oraz sok z cytryny i dokładnie mieszam. Marynatą smaruję rybę.
3. Brokuł myję, dzielę na małe różyczki i układam na około ryby.
4. Pomidorki myję, osuszam, kroję na połówki i układam również na około ryby. Warzywa solimy.
5. Piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
6. Ryba gotowa.
7. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na dania z łososiem:
Łosoś Na Parze Z Brokułem
ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM
Przystawka Z Wędzonym Łososiem