Kopertki z Indyka z jajkiem
Kotlety z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych, same rozpływają się w ustach. Kiedy przygotowałam je po raz pierwszy, ledwie zdążyłam spróbować. Zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Kilka prostych składników i pyszne kopertki są gotowe, możemy przygotować na różne uroczystości.
7 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg fileta z indyka
• 3 łyżka ketchupu
• 2 jajka ugotowane na twardo
• Olej do smażenia
• 5 dag sera żółtego w plastrach
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Pęczek szczypiorku
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą. Jajka obieram, kroję w cząstki.
2. Każdy plaster mięsa przykrywam połową plastra żółtego sera, polewam ketchupem, układam po cząstce ugotowanego jajka i posypuje drobno posiekanym szczypiorkiem.
3. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
4. Kopertki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na dania z indyka:
Polędwiczki z indyka z pieczarkami i soczewicą
Kopertki z Indyka
Soczysta pieczeń z indyka + film
Kotleciki z Indyka w sosie
Roladki mielone z indyka