Kopertki z Indyka z jajkiem

Kopertki z Indyka z jajkiem

Kopertki z Indyka z jajkiem

Kotlety z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych, same rozpływają się w ustach. Kiedy przygotowałam je po raz pierwszy, ledwie zdążyłam spróbować. Zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Kilka prostych składników i pyszne kopertki są gotowe, możemy przygotować na różne uroczystości.

7 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg fileta z indyka
• 3 łyżka ketchupu
• 2 jajka ugotowane na twardo
• Olej do smażenia
• 5 dag sera żółtego w plastrach
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Pęczek szczypiorku
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą. Jajka obieram, kroję w cząstki.
2. Każdy plaster mięsa przykrywam połową plastra żółtego sera, polewam ketchupem, układam po cząstce ugotowanego jajka i posypuje drobno posiekanym szczypiorkiem.
3. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
4. Kopertki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
5. Gotowe.
6. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na dania z indyka:
Polędwiczki z indyka z pieczarkami i soczewicą
Kopertki z Indyka
Soczysta pieczeń z indyka + film
Kotleciki z Indyka w sosie
Roladki mielone z indyka

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2022/02/kopertki-z-indyka-z-jajkiem.html#more

Tagi:

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.