Roladki z jajkiem i ogórkiem
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.
30 minut czas przygotowania
9 porcji
Składniki:
• 1 kg schabu
• 2 ogórki kiszone
• 3 jajka ugotowane na twardo
• 2 jajka całe
• 10 dag sera żółtego
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Ugotowane jajka obieram, Jajka, ogórki, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Dokładnie mieszam i układam na mięsie.
3. Mięso zwijam ciasno w roladki, panieruje w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajka i ponownie w bułce tartej.
4. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
5. Roladki gotowe.
6. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na roladki:
Drobiowe roladki z serkiem Almette
Roladki z pieczoną papryką
Roladki z czosnkiem
Roladki z kurczaka
Drobiowe roladki z pieczarkami