Roladki z pieczoną papryką

Roladki z pieczoną papryką

Roladki z pieczoną papryką

Roladki z kurczaka z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.

8 porcji
50 minut czas przygotowania

Składniki:
• 2 podwójne filety z kurczaka
• 4 plastry żółtego sera
• 2 papryki czerwone
• 50 g Rukoli
• Bułka tarta do panierki
• 2 całe jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz.

Sposób przygotowania:
1. Paprykę myję, osuszam, zawijam w folię aluminiową i piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 200 °C. Po upieczeniu studzę, usuwam nasiona, skórkę i kroję w paski.
2. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą oraz pieprze.
3. Na każdym kawałku mięsa układam po połówce żółtego sera, pasku papryki i kilka listków Rukoli.
4. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Gotowe.
7. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na roladki:
Roladki Z Kurczaka Z Pieczarkami
Roladki Z Czosnkiem
Roladki Z Kurczaka
Zawijane Roladki W Kapuście
Drobiowe Roladki Z Pieczarkami

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2022/02/roladki-z-pieczona-papryka.html#more

Tagi:

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.