Żołądki po meksykańsku
Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam jeszcze tak pysznego dania.
Wystarczą cztery składniki do przygotowania tak pysznego dania a co najważniejsze bardzo prosto się przygotowuje. Spróbuj i przekonaj się.
8 porcji
60 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg żołądków Indyka
• 1040 g sosu meksykańskiego
• 2 puszki czerwonej fasolki
• 1 łyżka Vegety
Sposób przygotowania:
1. Żołądki czyszczę, płuczę, kroję w plasterki. Przekładam do garnka, zalewam wodą i obgotowuję. Następnie odlewam wodę, zalewam ponownie wodą i gotuję razem z Vegetą do miękkości.
2. Sosy wylewam na patelnie lub do garnka, dodaję odlaną z zalewy fasolkę i podgrzewam.
3. Sos łączę z ugotowanymi żołądkami i podaję z ryżem.
4. Gotowe.
5. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na żołądki:
Żołądki z indyka z fasolką
Żołądki w sosie koperkowym
Drobiowe żołądki w sosie pieczeniowym