Żołądki po meksykańsku

Żołądki po meksykańsku

Żołądki po meksykańsku

Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam jeszcze tak pysznego dania.
Wystarczą cztery składniki do przygotowania tak pysznego dania a co najważniejsze bardzo prosto się przygotowuje. Spróbuj i przekonaj się.

8 porcji
60 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg żołądków Indyka
• 1040 g sosu meksykańskiego
• 2 puszki czerwonej fasolki
• 1 łyżka Vegety

Sposób przygotowania:
1. Żołądki czyszczę, płuczę, kroję w plasterki. Przekładam do garnka, zalewam wodą i obgotowuję. Następnie odlewam wodę, zalewam ponownie wodą i gotuję razem z Vegetą do miękkości.
2. Sosy wylewam na patelnie lub do garnka, dodaję odlaną z zalewy fasolkę i podgrzewam.
3. Sos łączę z ugotowanymi żołądkami i podaję z ryżem.
4. Gotowe.
5. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na żołądki:
Żołądki z indyka z fasolką
Żołądki w sosie koperkowym
Drobiowe żołądki w sosie pieczeniowym

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.