Żołądki po meksykańsku

Udostępnij na:
Żołądki po meksykańsku

Żołądki po meksykańsku

Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam jeszcze tak pysznego dania.
Wystarczą cztery składniki do przygotowania tak pysznego dania a co najważniejsze bardzo prosto się przygotowuje. Spróbuj i przekonaj się.

8 porcji
60 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg żołądków Indyka
• 1040 g sosu meksykańskiego
• 2 puszki czerwonej fasolki
• 1 łyżka Vegety

Sposób przygotowania:
1. Żołądki czyszczę, płuczę, kroję w plasterki. Przekładam do garnka, zalewam wodą i obgotowuję. Następnie odlewam wodę, zalewam ponownie wodą i gotuję razem z Vegetą do miękkości.
2. Sosy wylewam na patelnie lub do garnka, dodaję odlaną z zalewy fasolkę i podgrzewam.
3. Sos łączę z ugotowanymi żołądkami i podaję z ryżem.
4. Gotowe.
5. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na żołądki:
Żołądki z indyka z fasolką
Żołądki w sosie koperkowym
Drobiowe żołądki w sosie pieczeniowym

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2022/02/zoadki-po-meksykansku.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.