Wiosenna surówka z sałaty, rzodkiewki i ogórka
Wiosenna surówka z sałaty, rzodkiewki i ogórka sprawdzi się jako pyszny i kolorowy dodatek do obiadu, burgerów czy tostów. W sezonie na nowalijki nie może jej zabraknąć na waszym stole.
Taka surówka to 10 minut roboty, a jej przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy pokroić warzywa i wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Surówka jest bardzo smaczna i zdrowa, dostarcza wiele witamin i minerałów. Pamiętajcie, że najlepiej zjeść ją od razu po przygotowaniu, gdyż witaminy z czasem się utleniają.
Zobacz inne przepisy na surówki do obiadu:
Surówka do kotleta z sałatą lodową i majonezem w 5 minut
Szybka surówka z młodej kapusty i rzodkiewki
Surówka z kalafiora – bardzo smaczna przekąska z surowego kalafiora
Dwutygodniowa surówka z kapusty (jak u chińczyka)
Najlepsza surówka coleslaw – jak z KFC