Wiosenna surówka z sałaty, rzodkiewki i ogórka

Wiosenna surówka z sałaty, rzodkiewki i ogórka

Wiosenna surówka z sałaty, rzodkiewki i ogórka

Wiosenna surówka z sałaty, rzodkiewki i ogórka sprawdzi się jako pyszny i kolorowy dodatek do obiadu, burgerów czy tostów. W sezonie na nowalijki nie może jej zabraknąć na waszym stole.

Taka surówka to 10 minut roboty, a jej przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy pokroić warzywa i wszystkie składniki wymieszać ze sobą.

Surówka jest bardzo smaczna i zdrowa, dostarcza wiele witamin i minerałów. Pamiętajcie, że najlepiej zjeść ją od razu po przygotowaniu, gdyż witaminy z czasem się utleniają.

Zobacz inne przepisy na surówki do obiadu:
Surówka do kotleta z sałatą lodową i majonezem w 5 minut
Szybka surówka z młodej kapusty i rzodkiewki
Surówka z kalafiora – bardzo smaczna przekąska z surowego kalafiora
Dwutygodniowa surówka z kapusty (jak u chińczyka)
Najlepsza surówka coleslaw – jak z KFC

Link do przepisu: https://e-przepisykulinarne.pl/2012/04/wiosenna-surowka/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.