Ryba zapiekana z warzywami
Tak przygotowanej zapiekanki z rybą jeszcze nie jedliście. Nie masz pomysłu na piątkowy obiad, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Filety rybne zapiekane z warzywami, idealne połącznie, danie rozpływa się w ustach. Spróbuj i przekonaj się.
6 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg fileta rybnego
• 10 dag fasolki szparagowej
• 10 dag groszku ( mrożonego)
• 10 dag mini marchewek
• 10 dag sera żółtego w plastrach
• Olej do smażenia
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Mąka pszenna do panierki
• Przyprawa do ryby
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Fileta myję, osuszam, doprawiam przyprawą oraz solą. Panieruję w mące pszennej w roztrzepanym widelcem jajku i w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układam w naczyniu żaroodpornym i przykrywam każdy kawałek ryby żółtym serem.
2. Warzywa gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu układam na żółtym serze.
3. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
4. Danie gotowe, podaję z ziemniakami.
5. Smacznego.
Zobacz inne super przepisy na zapiekanka rybę:
Ryba W Warzywach Zapiekana Z Ziołowym Pesto
Ryba Zapiekana Z Brokułem W Mleczku Kokosowym
Ryba Zapiekana Z Brokułami W Sosie Chrzanowym
Ryba Zapiekana Z Pomidorami I Mozzarellą +FILM
Zapiekana Ryba Z Brokułem