Roladki z papryką
Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.
9 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• 2 ząbki czosnku
• 1 papryka czerwona
• 1 pęczek szczypiorku
• 50 g parmezan- wiórki
• 2 łyżki majonezu
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam, Mięso doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Paprykę myję, usuwam nasiona, kroję w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekam. Warzywa przekładam do naczynia, dodaję ser parmezan oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszam.
3. Tak przygotowany farsz nakładam na każdy kawałek mięsa i zwijam w roladki.
4. Roladki panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
Zobacz inne super przepisy na roladki:
Roladki Z Selerem I Żurawiną
Francuskie Roladki
Roladki Ze Schabu Z Fetą
Roladki Z Kurczaka Z Pieczarkami
Roladki Z Jajkiem I Ogórkiem