Meksykańska Zupa

Meksykańska Zupa

Meksykańska Zupa

Dziś polecam danie jednogarnkowe. Aromatyczna, rozgrzewająca zupa z wieprzowym mięsem oraz dodatkiem warzyw. Smaczna, pożywna, wypróbuj przekonaj się Sam.

10 porcji
60 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg szynki wieprzowej
• 1 cebula
• ½ kg ziemniaków
• ½ kg pieczarek
• 3 papryki czerwone
• 60 g w proszku zupy francuskiej cebulowej
• 2 słoiki sosu meksykańskiego
• 2 serki topione śmietankowe
• Olej do smażenia
• 150 g śmietany 30 %
• Szczypta chili
• Sól
• ½ łyżeczki papryki ostrej

Sposób przygotowania:
1. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso. Doprawiam solą oraz papryką ostrą.
2. Ziemniaki obieram, myję, kroję w kostkę, przekładam do garnka, solę, zalewam wodą i gotuje.
3. Pieczarki myję, osuszam, kroję w plasterki, papryki, myję, usuwam nasiona, kroję w paseczki. Grzyby z papryką przesmażam na rozgrzanym oleju. Doprawiam solą.
4. Do ziemniaków prawie ugotowanych dodaję mięso oraz grzyby z papryką.
5. Zupy cebulowe rozrabiam w małej ilości wody, wlewam do zupy, następnie wlewam sosy meksykańskie, wsypuję chili.
6. Serki rozrabiam razem ze śmietaną i również dodaję do zupy. Chwilkę gotuje do momentu zagotowania.
7. Zupa gotowa. Smacznego.

Zobacz inne przepisy na meksykańskie zupy:
Zupa Meksykańska Z Mięsem Mielonym + FILM
Meksykańska Zupa Z Kurczakiem, Limonką I Tostowaną Tortillą – Sope De Lima
Meksykańska Zupa Z Wołowymi Pulpetami
Zupa Meksykańska
Zupa A’la Meksykańska

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.