Kapusta kiszona razem z czosnkiem i papryką w słoikach

Kapusta kiszona razem z czosnkiem i papryką w słoikach

Ten przepis , to eksperyment i do tego genialny . Gdzieś na jakiejś gruzińskiej stronie , widziałam , kiedyś kiszoną paprykę nadziewaną kapustą kiszoną , stwierdziłam że może być smaczna . Niestety jestem ciut leniwa , więc nie chciało mi się tyle dłubać no i szukać odpowiedniej wielkości papryki . Nikt przecież nie zje takiej wielkiej 😉 Więc wydumałam ,że przecież mogę wszystko posiekać i wrzucić do jednej miski , ukisić razem , a potem napchać do słoików . Jak zaczęłam wszystko przegotowywać , to wpadłam na pomysł ,że można dodać czosnek , uwielbiam kiszony z ogórków , więc ..czemu nie spróbować 😉 Tak powstała pyszna kiszona kapucha inna niż wszystkie , można ją potraktować jako gotową surówkę , gdyż smakuje wyśmienicie . Jedyny minus ma taki ,że po dodaniu czosnku przez kilka dni fermentacji zapach jest , że tak powiem nie wyjściowy 😉 Ale potem już nie czuć , wszystko pachnie kiszonką 😉

Zobacz inne super przepisy z kapustą kiszoną:
Mielone Z Kapustą Kiszoną
Gołąbki Na Lewą Stronę Z Kapustą Kiszoną – Pomysł Na Pyszny Obiad
Tradycyjne Pierogi Z Kapustą Kiszoną

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.