Pieczone, faszerowane przepiórki, pomysł na świąteczny obiad
Przepiórki, szczególnie pieczone to w naszym domu przysmak. W tym roku postanowiłam zaserwować w święta wersję faszerowaną. Tak więc zrobiłam próbę i wyszło rewelacyjnie 😉 No ok, przyznam szczerze , że w tym przepisie jest nieco dłubania. Kwestia wprawy i techniki żeby te maluszki pozbawić korpusów.. 😉 Mimo wszystko warto bo ta wersja jest genialnie pyszna. Szczególnie jeśli lubisz kuchnię w klimacie marokańskiej. Mięso wychodzi delikatne, a lekko słodko-pikantny farsz z suszonymi owocami to po prostu petarda. Polecam jako ciekawą alternatywę dla pieczeni 😉
Zobacz inne super przepisy na świąteczny obiad:
Szynka Pieczona – Pyszne Mięso Na Obiad Lub Do Kanapek
Rolada Ze Schabu Z Wędzonymi Śliwkami – Na Obiad I Jako Wędlina
Świąteczny Indyk