Biały barszcz

Biały Barszcz

Biały barszcz

Kto nie jadł takiej zupy niech żałuje, idealna na dni upalnego lata. Zupa jest przygotowana na kwasie z ogórków kiszonych.

7 porcji
40 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 marchew
• 1 mała pietruszka
• Kawałek selera
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 70 g boczku wędzonego
• 20 g masła
• 180 g kiełbasy podwawelskiej
• 750 g wody
• 4 całe jajka
• ½ kg ziemniaków
• ½ szklanki śmietany 12 %
• 1 łyżka mąki pszennej
• 1 szk. zalewy z ogórków kiszonych
• 3 ziarna ziela angielskiego
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę w garnku na rozgrzanym oleju. Boczek kroję w kostkę, dodaję do cebuli.
2. Marchew, selera, pietruszkę obieram, ścieram na tarce. Warzywa dodaję do cebuli.
3. Kiełbasę kroję drobno, przekładam do garnka, chwilę smażę i podlewam wodą.
4. Następnie dodaję obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję ziele angielski i gotuję 20 minut.
5. Po tym czasie wlewam zalewę z ogórków kiszonych i zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną.
6. Zupę podaję z ugotowanym na twardo jajkami.
7. Gotowe.
8. Smacznego.

Zobacz inny super przepis na biały barszcz:
Najprostszy Domowy Barszcz Biały
BARSZCZ BIAŁY NA KEFIRZE ZE ŚMIETANĄ DO ZIEMNIAKÓW
Barszcz Biały Bez Zakwasu

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.