Surówka z kapusty czerwonej

Surówka Z Kapusty Czerwonej

Surówka z kapusty czerwonej

Surówkę z kapusty czerwonej możemy przygotować jako dodatek do dania głównego, na świąteczny obiad. Szybkie, proste przygotowanie, idealnie pasuje do każdego mięsa.

6 porcji
15 minut czas przygotowania

Składniki:
• 800 g kapusty czerwonej
• 170 g jabłek
• 80 g marchwi
• 100 g jogurtu naturalnego
• 15 g soku z cytryny
• 1 łyżeczka soli
• ½ łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieram z nasion, marchew obieram, kapustę kroje na mniejsze kawałki. Warzywa blenduję blenderem.
2. Do warzyw dodaję sok z cytryny, jogurt, wsypuję sól oraz pieprz. Wszystko dokładnie mieszam.
3. Surówka gotowa jako dodatek do mięsa.
4. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.