DIETETYCZNA PASCHA
Wielkanocna pascha w wersji fit … bez śmietany, masła, żółtek i cukru
Pascha to tradycyjny deser wielkanocny, przygotowywany z twarogu, śmietany z dodatkiem masła, żółtek, cukru oraz bakalii. Tradycyjna pascha należy jednak do dość kalorycznych deserów i wiele osób będących na diecie lub dbających o swoją linię rezygnuje z jej przygotowania. A niepotrzebnie! Bo można przygotować paschę w wersji dietetycznej… bez śmietany, masła, żółtek i cukru, a twaróg tłusty zamienić na półtłusty. Mimo modyfikacji, pascha smakuje wyśmienicie, a jedząc ją nie będziemy mieć wyrzutów sumienia, że zaniedbaliśmy dietę i przybędzie nam zbędnych kilogramów 😉
Tak naprawdę, wiele tradycyjnych dań wielkanocnych należy do kalorycznych i często podczas świąt zaniedbujemy swoją dietę. A wcale tak nie musi być! Wystarczy wprowadzić lekką modyfikację tradycyjnych dań, aby były lżejsze i mniej kaloryczne.
Jesteś ciekawy jak można odchudzić dania wielkanocne?