DIETETYCZNA PASCHA

DIETETYCZNA PASCHA

DIETETYCZNA PASCHA

Wielkanocna pascha w wersji fit … bez śmietany, masła, żółtek i cukru

Pascha to tradycyjny deser wielkanocny, przygotowywany z twarogu, śmietany z dodatkiem masła, żółtek, cukru oraz bakalii. Tradycyjna pascha należy jednak do dość kalorycznych deserów i wiele osób będących na diecie lub dbających o swoją linię rezygnuje z jej przygotowania. A niepotrzebnie! Bo można przygotować paschę w wersji dietetycznej… bez śmietany, masła, żółtek i cukru, a twaróg tłusty zamienić na półtłusty. Mimo modyfikacji, pascha smakuje wyśmienicie, a jedząc ją nie będziemy mieć wyrzutów sumienia, że zaniedbaliśmy dietę i przybędzie nam zbędnych kilogramów 😉

Tak naprawdę, wiele tradycyjnych dań wielkanocnych należy do kalorycznych i często podczas świąt zaniedbujemy swoją dietę. A wcale tak nie musi być! Wystarczy wprowadzić lekką modyfikację tradycyjnych dań, aby były lżejsze i mniej kaloryczne.
Jesteś ciekawy jak można odchudzić dania wielkanocne?

Link do przepisu: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/03/dietetyczna-pascha.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.