Omlet z tuńczykiem
Składniki:
4 jajka
40 g płatków owsianych
20 g roszponki
50 g pomidorków koktajlowych
1 kulka mozzarelli light
1 puszka tuńczyka w wodzie
1/2 cukinii
curry
słodka papryka, zioła prowansalskie
sól, pieprz
Przygotowanie:
Cukinię pokroić w kostkę, posypać curry i solą i podsmażyć. Płatki owsiane zmielić na mąkę. Tuńczyka odsączyć. Białka jajek posolić i zmiksować na puch, dodać żółtka, mąkę, tuńczyka i cukinię i dokładnie wymieszać. Przelać do patelni z metalowych uchwytem, na wierzchu rozłożyć umytą roszponkę i połówki pomidorków, posypać startą mozzarellą, a następnie słodką paprykę, ziołami i pieprzem. Zapiekać pod przykryciem 10-15 minut. Smacznego 🙂