Omlet z tuńczykiem

Omlet z tuńczykiem

Omlet z tuńczykiem

Składniki:
4 jajka
40 g płatków owsianych
20 g roszponki
50 g pomidorków koktajlowych
1 kulka mozzarelli light
1 puszka tuńczyka w wodzie
1/2 cukinii
curry
słodka papryka, zioła prowansalskie
sól, pieprz

Przygotowanie:
Cukinię pokroić w kostkę, posypać curry i solą i podsmażyć. Płatki owsiane zmielić na mąkę. Tuńczyka odsączyć. Białka jajek posolić i zmiksować na puch, dodać żółtka, mąkę, tuńczyka i cukinię i dokładnie wymieszać. Przelać do patelni z metalowych uchwytem, na wierzchu rozłożyć umytą roszponkę i połówki pomidorków, posypać startą mozzarellą, a następnie słodką paprykę, ziołami i pieprzem. Zapiekać pod przykryciem 10-15 minut. Smacznego 🙂

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.