Udka ze szpinakowym ryżem

Udka ze szpinakowym ryżem

Udka ze szpinakowym ryżem

Składniki:
2 udka z kurczaka
100 ryżu
150 g szpinaku mrożonego w brykiecie
1 cebula
1/2 cukinii
1/2 fenkuła
jarzynka, pieprz, curry
czubryca czerwona, ocet balsamiczny, sos chili, maggi, czosnek granulowany

Przygotowanie:
Udka obrać ze skóry, naciąć, skropić octem balsamicznym, sosem chili i maggi, a następnie posypać czubrycą i czosnkiem. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc.

Szpinak rozmrozić, wymieszać z ryżem, poszatkowanym fenkułem i pokrojonymi w kostkę cukinią i cebulą, posypać jarzynką, pieprzem i curry, wymieszać. Zalać 1 szklanką wody i na wierzchu ułożyć udka. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Smacznego 🙂

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.