Jajka przepiórcze, właściwości zastosowanie w medycynie i kuchni

Jajka przepiórcze, właściwości zastosowanie w medycynie i kuchni

Jajka przepiórcze, właściwości zastosowanie w medycynie i kuchni

Całkiem ciekawy artykuł a na pewno przydatny 😉

Jajka przepiórcze zyskują coraz więcej zwolenników, zarówno z uwagi na ich smak, walory estetyczne ale przede wszystkim żywieniowe. Niewiele osób wie jak dużo cennych składników drzemie zamkniętych w tym małym, ślicznym ,pstrokatym jajeczku o seledynowym wnętrzu skorupki. Poniżej postaram się Ci nieco je przybliżyć. Poniższy artykuł opracowałam, między innymi na podstawie badań z 1978 r. które przeprowadził francuski doktor i badacz, J.C. Truffier, publikując zaskakujący artykuł dokumentujący proces leczenia schorzeń alergicznych za pomocą jaj przepiórczych.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.