Ryba w sosie węgierskim

Ryba W Sosie Węgierskim

Ryba w sosie węgierskim

Propozycja na piątkowy obiad.
Szybko i prosto przygotujesz kawałki fileta rybnego w warzywnym sosie. Koniecznie wypróbuj, bo danie jest bardzo smaczne.

40 minut czas przygotowania
8 porcji

Składniki:
• 1 kg fileta rybnego z dorsza
• 2 jajka całe
• 6 łyżek mąki pszennej
• 6 łyżek wody
• Olej do smażenia
• 3 różne kolorowe papryki
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 1 puszka pomidorów krojonych z bazylią
• Sól
• Pieprz
• 2 łyżeczki papryki wędzonej

Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypuję mąkę, paprykę wędzoną, sól, wbijam jajko, wlewam wodę, mieszam trzepaczką tak, żeby nie było grudek.
2. Rybę kroję na mniejsze kawałki, solę, następnie zanurzam w cieście i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
3. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na drugiej patelni na rozgrzanym oleju.
4. Do warzyw dodaję pokrojone w drobne paseczki papryki oraz pomidory z puszki. Doprawiam pieprzem oraz solą, gotuję około 10 minut.
5. Warzywa oraz rybę po usmażeniu układam na przemian w naczyniu.
6. Rybka gotowa, podaję z ziemniakami.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.