Sushi z Łososiem i ogórkiem
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lub imprezę!
To wyrafinowane sushi z łososiem, ogórkiem i serkiem, które zachwyci Twoje podniebienie i sprawi, że będziesz chciał/a więcej!
20 minut sposób przygotowania
14 porcji
Składniki:
• 1 ogórek świeży
• 300 g Łososia wędzonego
• 135 g serka śmietanowego z ziołami
Sposób przygotowania:
1. Myję ogórka, osuszam go, a następnie kroję wzdłuż na bardzo cienkie plastry, można to zrobić za pomocą obieraczki do warzyw.
2. Następnie układam plastry ogórka płasko tak, żeby nachodziły na siebie, tworząc duży prostokąt.
3. Na plastry ogórka układam plastry łososia i smaruję je serkiem śmietankowym.
4. Zwijam wszystko w rulon i kroję w plastry o szerokości 3 cm.
5. Układam przygotowane roladki na półmisku.
6. Gotowe do podania.
7. Smacznego!