Naleśniki z łososiem i jarmużem

Naleśniki z łososiem i jarmużem

Naleśniki z łososiem i jarmużem

naleśniki:
100 g mąki
1 jajko
woda
sól

nadzienie:
300 fileta z łososia
2 cebule
150 g jarmużu
60 g kukurydzy konserwowej
1 kulka mozzarelli light
sól, pieprz
przyprawa do ryb

Przygotowanie:
Do mąki i jajka dolać tyle wody, aby uzyskać ciasto naleśnikowe. Posolić.
Cebulę obrać, posiekać i wrzucić na patelnię z grubym dnem, podsmażyć 2-3 minut i dodać posiekany jarmuż. Podlać niewielką ilością wody, posypać solą i pieprzem i poddusić kilka minut. Z łososia odciąć skórę, fileta pokroić w kostkę, posypać przyprawą i dodać do jarmużu razem z kukurydzą. Podsmażyć około 5 minut, aż ryba zmieni kolor. Zdjąć z ognia i wymieszać ze startą mozzarellą.
Na naleśniki nałożyć farsz, złożyć na cztery i zapiec. Podawać z sosem czosnkowym. Smacznego 🙂

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.