Chińska potrawka

Chińska Potrawka

Chińska potrawka

Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie. Pyszny smak nie do opisania, oto przepis na kurczaka w nowym, wyjątkowym wydaniu. Pyszny obiad raz, dwa na stole, koniecznie wypróbuj.

5 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 podwójny filet z kurczaka
• 1 opakowanie warzyw chińskich
• 2 opakowania makaronu chińskiego
• Olej do smażenia
• 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
• Jajko
• 2 łyżeczki curry
• 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
• Sól
• ½ łyżeczki tabasco

Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, wsypujemy skrobię ziemniaczaną, curry, sól, wbijamy jajko, wlewamy sos sojowy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na dwie godziny.
2. Mięso wraz z marynatą, smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Gdy mięso zmieni kolor na brązowy, dodajemy warzywa chińskie, podlewamy jedną szklanką wody i gotujemy.
4. Po dziesięciu minutach, dodajemy suchy makaron chiński, możemy również wsypać przyprawy, które znajdują się z opakowaniu z makaronem. Pod przykryciem gotujemy dziesięć minut.
5. Po tym czasie doprawiamy tabasco i ewentualnie solą.
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.