Sałatka Grypsera
Smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na każdą uroczystość. Ten smak zaskoczy każdego bez wyjątku. Sałatka, która dzięki śmiałej kombinacji smaków, może być królową na stole. Jeśli jesteś poszukiwaczem nowych przygód ze smakiem, ten przepis jest właśnie dla Ciebie.
6 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 500 g Tortelloni z serem risotta i szpinakiem
• 2 papryki czerwone
• 1 ogórek świeży
• 1 puszka kukurydzy konserwowej
• 8 pomidorków koktajlowych
• 100 g szynki drobiowej
• 50 g Rukolę
• 3 łyżki majonezu
• 1 łyżka jogurtu naturalnego
• 2 ząbki czosnku
• Pieprz
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Tortelloni gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzę, przekładam do miski.
2. Warzywa myję, osuszam z papryk usuwam nasiona i kroję w drobną kostkę.
3. Ogórka obieram, kroje w kostkę a pomidorki kroję na połówki, kukurydzę odlewam z zalewy.
4. Szynkę kroję w kostkę, wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję Rukolę.
5. Majonez, jogurt, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz mieszam w naczyniu i dodaję do sałatki. Wszystko dokładnie mieszam i przekładam do naczynia.
6. Sałatka gotowa.
7. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na sałatki:
Sałatka Z Fetą I Boczkiem
Sałatka Szefowej
Sałatka Z Cebulą Czerwoną
1 Komentarz