Kremowa sałatka grecka z kurczakiem
Dzisiejszy poranek zapachniał jesienią. W powietrzu wisi już nieuchronnie koniec lata. Może w takim razie chcielibyście się przenieść do słonecznej Grecji i poopalać na piaszczystej plaży? Tego obiecać Wam nie mogę, ale za to mogę przenieść Was w kulinarną podróż do Grecji. Kuchnia tego kraju pokazuje, że na prawdę niewiele trzeba, by z prostych składników wyczarować bardzo smaczne danie. Dowodem na to jest ta pyszna sałatka ze szparagami, szpinakiem i winogronami. Urzekła mnie swoim smakiem i teksturą: jest kremowa dzięki gęstemu jogurtowi greckiemu. Świeżości nadaje szpinak, szczypiorek i koperek. Swoją chrupkość zawdzięcza uprażonym migdałom, a odrobinę słodyczy winogronom. W dodatku jest całkiem zdrowa i fit, dlatego z pewnością na stałe zagości w naszym domu.