Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Składniki:
10 jajek
3 czubate łyżki bułki tartej + więcej do obtaczania
cebulka prażona
olej
sól, pieprz

Wykonanie:
Osiem jajek ugotować na twardo, zalać zimną wodą. Obrać i ugnieść tłuczkiem do ziemniaków. Następnie dodać surowe dwa jajka, bułkę tartą, prażoną cebulkę, Doprawić solą i pieprzem do smaku. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać trochę śmietany, jeśli za rzadka – bułki tartej. Na patelni rozgrzać olej. Z masy kolejno formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na niewielkim ogniu, aż się lekko przyrumienią.
Smacznego!

Link do przepisu: http://pieknulka.blogspot.com/2014/10/kotlety-jajeczne.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.