Pesto paprykowe

Udostępnij na:
Pesto paprykowe

Pesto paprykowe to smaczne urozmaicenie codziennych posiłków. Dzisiejsze pesto przygotowałam z papryki upieczonej w piekarniku i orzechów włoskich. Pieczona papryka jest delikatna, słodka i rozpływa się w ustach, ma wiele zastosowań. Na kanapce smakuje obłędnie, z makaronem przygotujesz super obiadek.
Pesto paprykowe to samo zdrowie! Papryka jest kopalninią witamin i mikroelementów, ponadto oferuje nadzwyczajne właściwości antynowotworowe (bogactwo likopenu!).
Orzechy włoskie to bogactwo przeciwutleniaczy i antyoksydantów, posiadają rekordową liczbę wielonienasyconych kwasów tłuszczowych wspierających nasze zdrowie. Prosty, nieprzekombinowany przepis, jedyna trudność to upieczenie papryki.
Miksuj zatem na zdrowie!

Link do przepisu: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/03/pesto-paprykowe.html

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.