Domowa przyprawa do mięs, zup i sosów. A’la wegeta, kucharek.

Udostępnij na:
Domowa przyprawa do mięs, zup i sosów. A'la wegeta, kucharek.

Prawdę mówiąc to byłam pewna, że przepis na domową wegetę już dawno umieściłam na blogu. W wielu moich przepisach widnieje w liście składników. Używam jej przede wszystkim do dań mięsnych, zup i sosów, ale także do różnego rodzaju sałatek. Przygotowanie takiej mieszanki zajmuje naprawdę niewiele czasu, a jesteśmy pewni co jemy, bo w kupnej wegecie to przede wszystkim dominuje sól, glutaminian sodu i konserwanty. Domowa składa się z suszonych warzyw i dobrej jakości przypraw z wyważoną dawką soli. Podaję przepis, który odpowiada mojemu smakowi, dobór przypraw i ich ilość można spokojnie modyfikować w/g własnych preferencji kulinarnych. Polecam 🙂

Link do przepisu: https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/12/domowa-przyprawa-do-mies-zup-i-sosow.html

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.