Trufle z ciecierzycy

Trufle z ciecierzycy

Trufle z ciecierzycy

Trufle z ciecierzycy to świetny deser, który nie wymaga pieczenia. Dosłownie wystarczy nam tylko kilka minut, aby delektować się ich wyśmienitym smakiem.

Wielkim plusem tego deseru jest fakt, że jest to deser wegański. Zapewne wielu z Was na samą myśl o ciecierzycy w deserze ucieknie gdzie pieprz rośnie. Ale spokojnie, gwarantuję Wam, że raz ich spróbujecie i już nigdy nie wyobrazicie sobie innego lepszego deseru.

1 puszka ciecierzycy (200 g)
5 łyżek syropu z agawy (bądź miodu)
2 łyżki rodzynek
60 g oleju kokosowego
2 łyżki kakao (plus 100 g do dekoracji)
2 łyżki suszonych śliwek
100 g gorzkiej czekolady

Link do przepisu: https://foodmagazine.pl/trufle-z-ciecierzycy/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.