Odrywany chlebek marchewkowy

Odrywany chlebek marchewkowy

Odrywany chlebek marchewkowy

Słodka wersja chlebka drożdżowego z mieloną marchewką i cynamonem

Ciasto drożdżowe w formie odrywanego chlebka w słodkiej wersji. Nie jest to zwykłe ciasto drożdżowe, lecz z dodatkiem mielonej marchewki, która wzbogaca chlebek w wartości odżywcze, gdyż jest źródłem wielu witamin i składników mineralnych. Taka mielona marchewka zachowuje wszystkie walory świeżego warzywa. Dodatkowo każda warstwa ciasta posmarowana jest masełkiem z cynamonem, dzięki temu zyskuje cudowny aromat i smak.
Pulchna i miękka drożdżówka świetnie sprawdzi się jako śniadanie, podwieczorek czy deser. Wbrew pozorom jest bardzo prosta w przygotowaniu, a jej oryginalny wygląd przyciąga uwagę. Dodatkową zaletą jest to, że nie trzeba jej kroić – wystarczy oderwać kawałek i delektować się pysznym smakiem. To odrywanie niesamowicie wciąga, aż trudno się oprzeć!

Link do przepisu: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2020/02/odrywany-chlebek-marchewkow.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.