Zupa Wonton

Zupa Wonton

Zupa Wonton

Składniki na pierożki:
1/3 szklanki wody
1/2 łyżeczki soli
2 szklanki mąki pszennej
1 jajko
2 dymki ze szczypiorkiem, posiekane
200 g wieprzowiny mielonej
1 ząbek czosnku, starty na tarce
1 łyżka sosu sojowego
1/2 łyżki świeżo startego imbiru
Olej

Składniki na zupę:
1,5 l bulionu (wieprzowego, wołowego lub rosołu)
1 ząbek czosnku
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka cukru trzcinowego
Olej
3 gałązki świeżej kolendry

Link do przepisu: https://foodmagazine.pl/zupa-wonton/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.