Zupa z fenkuł i Szwajcarskiego Gruyère

Zupa z fenkuł i Szwajcarskiego Gruyère

Zupa z fenkuł i Szwajcarskiego Gruyère

Twardy ser wykonany z surowego mleka krowiego jest klasyfikowany według wieku i jakości. Gruyère ma orzechowy smak z nutami owoców sadu, takich jak jabłka i gruszki. Gruyère jest jednym z największych producentów serów na świecie i jednym z niewielu, który jest równie dobry na surowo i na ciepło. Obok Emmentalu jest to chyba najbardziej znany ze wszystkich szwajcarskich serów. Jego nazwa pochodzi od żurawia (grue) na herbie hrabiego Gruyère. Gruyère jest znakomity w kuchni, ponieważ zachowuje swój smak po ugotowaniu. Zapraszam na pyszną zupę z fantastycznym Szwajcarskim serem.

Link do przepisu: https://rafalcook.com/2020/03/31/zupa-z-fenkul-i-szwajcarskiego-gruyere/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.