Meksykańskie cudo

Meksykańskie cudo

Meksykańskie cudo

Wyśmienite danie dla zapracowanych, mięso z kurczaka z warzywami, sosem meksykańskim z makaronem.

Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• Sól
• 1 łyżka przyprawy do grosa
• Olej do smażenia
• ½ opakowania makaronu świderki
• Cebula
• Papryka czerwona
• Papryka żółta
• 4 ogórki konserwowe
• 410 g puszki fasolki czerwonej
• 520 g sosu meksykańskiego
• 15 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
2. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą.
3. Mięso układamy na makaronie.
4. Cebulę obieramy, prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki i kostkę ogórki.
6. Następnie dodajemy fasolkę odlaną z zalewy i sos meksykański.
7. Warzywa z sosem układamy na mięsie i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
8. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180 °C.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/09/meksykanskie-cudo.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.