Ciasto Migdałowe łzy

Ciasto Migdałowe łzy

Ciasto Migdałowe łzy

Sernik pieczony na spodzie z rogalików z dodatkiem dżemu brzoskwiniowego.

Forma 24 cm x 24 cm
20 porcji
55 minut czas przygotowania

Składniki:
• 300 g mini rogalików
• 1 kg twarogu sernikowego
• 460 g mleka zagęszczonego słodzonego
• 2 całe jajka
• 40 g budyniu waniliowego w proszku
• 410 g dżemu brzoskwiniowego
• 150 płatków migdałowych

Sposób przygotowania:
1. Rogaliki układamy na dnie tortownicy.
2. Twaróg miksujemy z mlekiem, jajkami oraz budyniem.
3. Masę twarogową wykładamy na rogaliki.
4. Pieczemy 40 minut w 180 °C.
5. Po upieczeniu smarujemy dżemem brzoskwiniowym i posypujemy płatkami Migdałowymi.
6. Ciasto chłodzimy 1 godzinę.
7. Gotowe.
8. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2021/02/ciasto-migdaowe-zy.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.