Musaka (Moussaka) – grecka zapiekanka z bakłażanem i mięsem mielonym

Udostępnij na:
Musaka (Moussaka) – grecka zapiekanka z bakłażanem i mięsem mielonym

Musaka (Moussaka) – grecka zapiekanka z bakłażanem i mięsem mielonym

Musaka (Moussaka) czyli zapiekanka z bakłażanem, mięsem mielonym i sosem pomidorowym, a wszystko to otulone aksamitnym sosem beszamelowym to danie kuchni greckiej. Oczywiście istnieje wiele jej wersji i modyfikacji. Zamiast mięsa wołowego można użyć jagnięciny, nie jest też konieczne dodawanie sera żółtego czy ziemniaków.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Musaka (Moussaka) – grecka zapiekanka z bakłażanem i mięsem mielonym
Autor przepisu
Opublikowano
Czas przygotowania
Ocena
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Link do przepisu: https://e-przepisykulinarne.pl/2013/07/musaka-moussaka/

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.