Polędwiczki z podgrzybkami

Polędwiczki Z Podgrzybkami

Polędwiczki z podgrzybkami

Delikatne polędwiczki pachnące lasem w aromatycznym sosie grzybowym, możemy przygotować na niedzielny obiad, nadchodzące święta.

7 porcji
50 minut czas przygotowania

Składniki:
• 3 polędwiczki wieprzowe
• 80 g cebuli
• 20 g oleju
• 500 g podgrzybków ugotowanych
• 370 g wody
• 1 kostka rosołowa
• 2 łyżki sosu sojowego jasnego
• 20 g mąki pszennej
• 40 g śmietany 30%
• Szczypta pieprzu
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Mięso posypujesz pieprzem, solą, układasz w rękawie do pieczenia i pieczesz 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
2. Cebulę obierasz, drobno kroisz, smażysz na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajesz ugotowane grzyby, podlewasz wodą, wrzucasz kostkę rosołową, wlewa sos sojowy, doprawiasz pieprzem oraz solą i gotujesz 20 minut.
3. Sos zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną, gotujesz do chwili zagotowania.
4. Polędwiczki po upieczeniu kroisz na mniejsze kawałki, polewasz sosem z grzybami. Danie podajesz z kopytkami, kluskami śląskimi.
5. Smacznego

Zobacz inne super przepisy na polędwiczki:
Polędwiczki W Stylu Greckim
Polędwiczki Z Cebulką
Polędwiczki Z Makaronem
Polędwiczki Z Makaronem
Polędwiczki W Sosie Grzybowym

Link do przepisu: https://www.kulinarnachwila.com/2022/10/poledwiczki-z-podgrzybkami.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.