Ciasto drożdżowe ze śliwkami

Ciasto Drożdżowe Ze Śliwkami

Mięciutkie, puszyste ciasto drożdżowe, które długo pozostaje świeże

Ten moment gdy w domu pachnie ciastem zawsze wprowadza mnie w błogostan, zwłaszcza gdy jest to ciasto drożdżowe, które przywołuje uśmiech i najpiękniejsze wspomnienia z domu rodzinnego, bo różne drożdżówki piekła zarówno moja babcia jak i moja mama. Teraz piekę je i ja, ostatnio moje ulubione drożdżowe to właśnie to, które dzięki wcześniejszemu ubiciu jajek jest niezwykle puszyste i długo pozostaje świeże. Choć z tym pozostawaniem to tak różnie bywa, bo ono jest tak pyszne, że znika w tempie błyskawicznym. Jako, że mamy sezon na śliwki to tym razem przygotowałam je ze śliwkami właśnie i migdałową kruszonką, no mówię Wam niebo w gębie.

Link do przepisu: https://cynamonoweszczescie.blogspot.com/2023/09/ciasto-drozdzowe-ze-sliwkami.html

1 Komentarz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.