Naleśnikowe Papryczki
Papryczki nadziewane mięsem, otulone w naleśniku. Niespotykane danie lub przekąska.
Składniki:
• ½ fileta z kurczaka
• 4 papryki czerwone
• Przyprawa do kurczaka
• Sól
• Olej do smażenia
• Trochę szczypiorku
Składniki na ciasto:
• 10 łyżek mąki pszennej
• Jajko
• Sól
• ½ wody gazowanej
• ½ szk. mleka
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki
2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Obsmażamy na rozgrzanym oleju.
4. Paprykę obieramy z nasienia, kroimy na 4 połówki.
5. Gotujemy 4 minut w osolonej wodzie.
6. Do miski wsypujemy mąkę oraz solimy.
7. Wbijamy jajko.
8. Wlewamy wodę.
9. Następnie wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.
10. Na każdy kawałek papryki kładziemy mięso.
11. Zanurzamy w cieście.
12. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
13. Każdy kawałek owijamy szczypiorkiem.
14. Danie gotowe.
15. Smacznego.