Wiejska zapiekanka z młodych ziemniaków
Ziemniaczana zapiekanka z dodatkiem dwóch rodzajów kiełbasy oraz tartym serem
Ostatnio wymienialiśmy się z mężem wspomnieniami naszych ulubionych letnich posiłków z czasów dzieciństwa. Oczywiście nie obyło się bez nieśmiertelnego jaja sadzonego, kalafiora i młodych ziemniaków z masełkiem i koperkiem czy pierogów z jagodami. Mój mąż wspominał też, że bardzo lubił, gdy na letni obiad, do ziemniaków była… kiełbasa. Po prostu. No i tak mi się w tych wspomnieniach rozmarzył, że postanowiłam zrobić mu coś podobnego…. tylko zamiast wyłożyć na talerz ziemniaki i pętko kiełbasy, zrobiłam zapiekankę 🙂
Muszę Wam powiedzieć, że pyszne to to było:) I najlepsze, że to niby nic takiego – młode ziemniaki, dwa rodzaje kiełbasy, kawałek boczku, marchewki i trochę sera.
Jeśli kogoś z Was przekonuje takie połączenie, zachęcam do wspólnego gotowania 🙂