Karkówka z sosie cebulowo- chińskim

Karkówka z sosie cebulowo- chińskim

Karkówka z sosie cebulowo- chińskim

Delikatne, aromatyczne mięso z karkówki wieprzowej z dodatkiem cebuli i pieczarek z nutką smaku chińskiego, to doskonała propozycja na sobotni obiad.

Czas przygotowania 80 minut
8 porcji

Składniki:
• 1kg karkówki wieprzowej
• 6 szt. cebul
• 1 kg pieczarek
• 62 g zupy cebulowej w proszku
• 27 g Fix do potraw chińskich
• 750 ml wody
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso z każdej strony. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.
3. Cebule obieramy, kroimy w krążki i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Grzyby z cebulą układamy na mięsie.
5. Do naczynia wsypujemy zupy cebulowe oraz fix do potraw chińskich i rozrabiamy z wodą. Następnie wylewamy na mięso.
6. Danie pieczemy 70 minut w 180°C.
7. Gotowe.
8. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.