Karnawałowe roladki
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości. Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.
9 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg schabu
• 9 łyżeczek musztardy sarepskiej
• 1 cebula
• 20 dag pieczarek
• 10 dag sera mozzarella
• ½ brokuł
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą oraz pieprzem. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą.
2. Cebule obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki oraz małe różyczki brokuł. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę około dziesięciu minut.
3. Farsz przekładam do naczynia i łącze z pokrojonym w kostkę serem mozzarella.
4. Gotowy farsz nakładam na każdy kawałek mięsa.
5. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, roztrzepanym widelcu jajku i ponownie w bułce tartej.
6. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
7. Roladki gotowe.
8. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na roladki:
Roladki schabowe po góralsku – z oscypkiem
Rycerskie roladki
Roladki mielone z indyka
Roladki drobiowe z serkiem Almette
Roladki z suszonymi pomidorami