Sałatka z brokuła i pieczarek
Pracowity weekend w Warszawie zaowocował kilkoma przepisami na pyszne sałatki zatem warto było odwiedzić stolicę.
Składniki:
1 brokuł
6 jajek
6 większych pieczarek
1 papryka najlepiej czerwona
puszka kukurydzy
3 łyżki majonezu
sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Brokuł myjemy i kroimy na drobne kawałki – tylko różyczki.
2. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kosteczkę.
3. Pieczarki wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok 5-7 minut. Po ostygnięciu kroimy w drobną kosteczkę.
4. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i również kroimy w drobną kosteczkę.
5. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy majonezem i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Jeśli potrzebujesz możesz dodać również trochę soli.
Smacznego!!!