Buraczki do mięsa

Buraczki Do Mięsa

Buraczki do mięsa

Buraczki jako dodatek do mięsa na świątecznym stole, doskonale uzupełnia tradycyjne dania. Koniecznie musisz wypróbować,

60 minut czas przygotowania
6 porcji

Składniki:
• 600 g wody
• 500 g buraków
• 15 g masła
• 10 g soku z cytryny
• 15 g cukru
• ¼ łyżeczki soli
• 50 g śmietany kwaśnej 18%
• 1 łyżka mąki pszennej

Sposób przygotowania:
1. Buraki obieram, myję, kroję na mniejsze kawałki, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję około 40 minut.
2. Buraki po ugotowaniu odlewam z wody, przekładam do naczynia od blendera i blenduję. Następnie ponownie przekładam do garnka, dodaję masło, sok z cytryny, cukier, sól, gotuję około 5 minut.
3. Śmietanę rozrabiam z mąką, zagęszczam buraczki, dwie minutki gotuję.
4. Buraczki gotowe.
5. Smacznego.

Zobacz inny super przepis na buraczki:
Buraczki Z Jabłkiem
Szybkie Buraczki Do Obiadu
Buraczki Zasmażane Na Ciepło – Wraz Z Filmem

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.