Ciasto Kajmakowy Bambo – murzynek z kremem
Ciasto Kajmakowy Bambo czyli połączenie murzynka z kremem budyniowym i kajmakiem to słodki wypiek w sam raz do popołudniowej kawy. Za sprawą kajmaku zalicza się do ciast o raczej dużej dozie słodkości, dlatego jeden kawałek w zupełności zaspokoi ochotę na słodycze.
Ciasto nie jest szczególnie trudne do zrobienia, wystarczy upiec murzynka, wysmarować go dżemem i kajmakiem oraz przełożyć kremem budyniowym. Wymaga jednak trochę czasu, który trzeba przeznaczyć na dokładne wystudzenie budyniu. Po przygotowaniu powinien też spędzić kilka godzin w lodówce, aby krem budyniowy zastygł, dlatego najlepiej przygotować go dzień przed podaniem.
Zobacz inne przepisy na ciasta z kremem:
Ciasto Wścibskiej Sąsiadki – puszysty biszkopt z kremem i galaretką
Obłędny bananowiec na biszkopcie
Biszkopt z galaretką i mascarpone
Ciasto Kuszący Junaczek – biszkopt z czekoladą i słonecznikiem w karmelu
Biszkopt z masą budyniową